“Miró a taula” ; Un gran èxit el maridatge entre l’equip de Fogons de Fores i l’espai D’Art Mayoral de Verdú.

S’obren les portes i quedes atrapat en el temps mirant la llum que envaeix cada racó del Museu. I és que cada detall marca el fascinant treball que s’ha fet a l’Espai d’Art Mayoral.

espai art mayoral

 

Entre les  obres de Miró, Dalí, Calder, Tàpies, Chillida, Plensa i Barceló hi ha la petita espurna de l’obra d’art del nostre cuiner i el seu equip.
Albert Marimón ens porta de la pintura a la gastronomia en un obrir i tancar d’ulls.
El seu tàndem amb la Lidia Pros de la Cava de Tàrrega és pura simfonia!

IMG_3412_Snapseed

 Una unió entre art i sabors, entre olors i soroll dels visitants que van assaborint el menjar que l’Albert Marimón i el seu equip  ha regalat als seus paladars.

 Per començar un aperitiu que es serveix  mentres la guia va explicant  les obres d’art de l’Espai.

Pasta fresca amb sobrassada de porc Ibèric que ens fa vitajar dins d’una barqueta Menorquina que navega per les Illes Balears. Una original idea on el sèsam acaricia la pasta per donar-li un toc cruixent.

IMG_3314_Snapseed

Espectacular la combinació de la següent tapa i com aconsegueixen  recordar el sabor de la Costa  Brava ! Torrada amb anxova i tomàquets secs de la Vall d’Aran . Li donen alegria els musclos amb la vinagreta!

IMG_3262_Snapseed

 

L’època de Picasso on va coincidir amb Miró  també te un menjar que la representa. El salmorejo típic d’Andalusia dóna colors a la sala on hi ha exposada tota la varietat d’obres de Picasso. Els seus colors són un gran tribut als autors!

 

IMG_3326_Snapseed

 

Mai un ratolí havia sommiat que a la seva ratera s’hi pogués trobar una selecció dels millors formatges de vaca menorquina, de Maó .

 

 IMG_3318_Snapseed

 

Penjadets amb molta gràcia aquest porc Iberic de Bosc de Ciscà ens susurren als ulls,  no a les orelles “ agafa’m i menja’m”

 

IMG_3281_Snapseed

 

I no pot faltar mai l’estrella de la festa! La patata Brava de la Cava de Tàrrega! Una patata feta al caliu amb sofregit de tomàquet on es deixa acariciar suaument per un all i oli de codony.

 

patata la cava

 

Qui no coneix l’obra d’art de Dalí “ El pa volador”? Molts de vosaltres segur que l’heu pogut admirar però quants de vosaltres l’he pogut tastar? Ara és possible i està fet a Guimerà!!!!

 

IMG_3544_Snapseed

Comença l’àpat i els visitants van ocupant el seu lloc. És una experiència única i singular. Una gran taula compartida per gent que no es conèixen entre ells i que tenen en comú l’ amor i l’ admiració per l’art i la gastronomia. Allà conversen com si es coneguessin de tota la vida. Hi canvien vivències i experiències i qui sap si d’aquí en sortirà una gran amistat.

IMG_3625_Snapseed

 

Degusten una amanida de tomàquet de les Ventoses de Balaguer. Refrescants, dolces i amb el punt àcid que caracteritza a la tomata. Unes sensacions que fan salivar al paladar i que recorden els colors intensos dels quadres de Miró.

IMG_3489_Snapseed

 

Per la porta i sense dubtar ni un moment surten la Lidia i l’Albert amb unes màgiques cassoletes . Aquestes desprenen una olor que va envaint tota la salsa. Ni més ni menys que un guisat d’ovella ecològica de l’Espluga, que si tanques els ulls no dubtaries ni un moment que estas passejant pels carrers de Segòvia.

 

IMG_3645_Snapseed

 

Per postres ! La part més dolça de qualsevol àpat ! L’equip de Fogons de Forés ens sorprèn amb un gelat de pera amb un grapejat de xocolata d’Agramunt… i és que de xocolata, la d’Agramunt no en té de competència!

 

gelat de pera amb grapejat de xocolata d'Agramunt

I no hi ha un bon menjar sense un bon beure! Vi blanc Albariño Aloy i vi negre Cabernet Sauvigon de l’ Atmella de Segarra.

Durant l’aperitiu la Gasosa del Patu de Serral i Vermout Miró no van faltar per a refrescar les goles dels nostres assistents.

aperitiu Miro

aloy albert marimon

Joan Miró esdevé l’eix vertebrador d’aquesta experiència. Una trentena d’obres

gràfiques seves dialoguen i conviuen amb l’obra d’artistes de màxim prestigi

internacional : Picasso, Dalí, Calder, Tapies, Chillida, Plensa i Barceló. El maître-guia

ajuda a degustar cada una de les obres gràfiques pintures/ceràmiques/escultures

exposades oferint explicacions i anècdotes per a descobrir, entendre i apreciar l’obra dels

autors i la relació entre ells.

 

“Miró creia en la cuina senzilla, el valor dels productes de temporada i els

aliments frescos del territori. Amb aquests valors ens hem inspirat per a elaborar els

diferents plats”, explica el cuiner Albert Marimon (Millor cuiner de l’any 2013) del

grup Fogons de Forès i responsable de la part gastronòmica d’aquesta experiència.

Els germans Mayoral, responsables del projecte, asseguren que és una experiència

única. “Busquem despertar alguna cosa en el visitant, fer-lo participar activament a través

del menjar i l’art i, en definitiva, el convidem a jugar amb els sentits”, explica Cristina

Mayoral.

 

Fotografies del post Daniel Fernández i Gemma Guzmán

 

INFORMACIÓ BÀSICA

 HORARIS: Diumenges a les 13h. ( Obertura 17 agost de 2014!)

Serà necessari reservar abans a través de la pàgina web http://www.miroataula.cat o per telèfon 973 347 049 (de dimecres a divendres d‘11h a 14h)

Caldrà un grup mínim de 25 persones per a realitzar l’experiència.

(S’accepten grups tancats en dies entre setmana amb prèvia concertació).

DURADA: 2 hores aproximadament.

AFORAMENT: grups de 25 a 30 persones.

LLOC: Plaça Major, 23. 2540 Verdú (Lleida). A 5km de Tàrrega.

PREU: 29€ adults, 17€ infants

CONTACTE:

http://www.miroataula.cat

info@miroataula.cat / comunicacio@miroataula.cat

T- 973 347 049

Twitter: @miroataula / http://www.twitter.com/miroataula

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s