La Cava de Tàrrega us proposa les tapes «Bolets al plat»

Normalment quant parlem de bolets ningú pensa en la forma que tenen, o en les característiques morfològiques que presenten aquests organismes que viuen a terra. Quant sentim la paraula bolet ja se’ns fa la boca aigua.

Doncs cal saber que quan parlem de bolets ens referim a la part visible d’un ésser que viu sota terra, sobre la fusta, entre l’herba o la fullaraca i que se´n diu fong.

Els bolets són incapaços de sintetitzar la matèria orgànica, l´han de prendre d’altres éssers, vius o morts, entre els quals viuen.

No sabem molta cosa de com són els bolets. Aquí nosaltres el cuinem i d’això si que en sabem!.

Quant veiem un bolet pensem en com durem el seu sabor als vostres paladars. Així que si parlem de temporada de bolets parlem de La Cava de Tàrrega.


Us presentem la nostra temporada de bolets.

El rovelló!

És el bolet que defineix a la perfecció l’afició que tenim a Catalunya, és un bolet que és molt comú i bastant senzill de distingir.

Tenen característiques pròpies fàcils d’aprendre. Són bolets que, quan els ferim, deixen anar llet o làtex de color taronja o sang. No hi ha cap altre bolet consistent, carnós, que tingui aquestes característiques.

rovello_

 

A la Cava us portem els rovellons del cistell a taula i els cuinem al forn amb all i julivert per a que pugueu assaborir-lo sense emmascarar gaire  el seu sabor.

bolets all i julivert la cava


El cep!

Per a molts aficionats i cuiners és el millor bolet, el seu gust i la seva textura són molt fins i desprén un aroma suau que pot recordar a ametlles. Tot i que la majoria d’usuaris descarten l’esponja verdosa de la part inferior del barret, aquesta és molt preuada per alguns cuiners gourmets.

ceps

Què hem fet amb el cep a la Cava? Doncs ni més ni menys que l’hem laminat i l’hem regat tot amb vinagreta suau d’all

llaminat de ceps la cava


Els camagrocs!

Sabíeu que  actualment el camagroc és un bolet molt preuat i no només al territori català, sinó a nivell peninsular i fins hi tot internacional?

És un bolet que no es corca mai i de molt senzilla conservació. A Catalunya se l’anomena vaqueta de pi, rossinyolic, rossinyol de pi, picornell o ginesterola.

Doncs dieu-li com volgueu però hem fet camagrocs amb formatge «Tou de Til.lers» i patata.

camagrocs la cava

 


Els Rossinyols!

El rossinyol, i la majoria de parents del grup, tenen una carn completament diferent de la resta dels bolets que coneixem, més propera a la dels bolets de soca. De fet, podríem dir que tècnicament és un bolet de soca carnós.

Un gran detall  cal comentar és la notable pervivència dels rossinyols al bosc. Algun boletaire  ha comentat la sorpresa de trobar rossinyols a l’inici de la primavera. De fet, es tracta de bolets que han durat tot l’hivern, sense descompondre’s ni cucar-se.

 Cassoleta de rossinyols amb ous trencats és la tapa que La Cava proposa per assaborir aquest bolet.

rossinyols amb ous trencats

 

 

Si voleu saber més sobre bolets i les seves característiques trobareu més informació a Caçadors de bolets i bolets.com

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s